Forest Bathing met je team

Ontmoet elkaar in de natuur tijdens een vitaliteitsdag of als inspirerend teamuitje. Ga samen met je collega’s een natuurgebied, park of bos in voor een zintuigelijke natuurbeleving met de natuur als partner, spiegel en inspirator. Laat ieder zijn of haar verbinding met de natuur herontdekken in een onvergetelijke, inspirerende en ontspannen outdoor wellness ervaring.

Wat is Forest Bathing?

Forest Bathing, in het Nederlands Bosbaden, komt van oorsprong uit Japan. Deelnemers gaan onder leiding van een Forest Therapy gids de natuur in. Het gaat niet om lang wandelen, maar om het ervaren en beleven van de natuur. Voor wie mindfulness een lastige mentale training vindt, is bosbaden een zintuigelijke en meer fysieke manier om speels, avontuurlijk, betoverend inspirerend bezig te zijn met ontspannen in de natuur. Veel deelnemers vergeten helemaal de tijd en komen op adem. De sessie wordt altijd afgesloten met een ontspannen thee ceremonie met iets lekkers. Na afloop is iedereen vol inspiratie en heb je als team samen een bijzondere ervaring beleefd.

De voordelen van Forest Bathing

Mensen die langdurig in stedelijke omgeving zijn en voortdurend onder druk staan, kunnen last krijgen van hoge stresslevels met als gevolg o.a. burn-outs, depressie, auto-immuun problemen, hart-en vaatziekten. Medische wetenschappers in Japan ontdekten dat de natuur een heilzame werking heeft op mensen. Ze ontwikkelden Shinrin Yoku, een onderdompeling in het bos. Deelnemers aan een bosbad, dat minimaal 2 uur duurt, ervaren daarna een week lagere stressniveaus. Niet voor niks is bosbaden op dokters recept verkrijgbaar in o.a. Japan, Schotland en Canada.