Vitale medewerkers voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een speerpunt in de meeste organisaties. Helemaal nu medewerkers langer doorwerken. Een onderdeel van duurzame inzetbaarheid is de vitaliteit van medewerkers. In Nederland worden veel mensen oud, maar krijgen veel mensen allerlei ziekten.

Lessen uit de Blue Zones

Er zijn echter plekken in de wereld, de zogenaamde Blue Zones, waar de bewoners in goede gezondheid ouder wordt dan 100 jaar. Waarom zijn deze mensen zo vitaal en tevreden? In deze inspirerende en interactieve workshop maken de deelnemers een reis langs de vijf Blue Zones en ontdekken zij wat de bewoners van de Blue Zones met elkaar gemeen hebben en pas deze kennis toe op jouw eigen leven.

In gesprek over leefstijl

We gaan in gesprek over voeding, beweging, ontspanning, de kracht van positief denken, sociaal netwerk en zinvol leven en werken. We wisselen op een speelse manier onze eigen leefstijl successen met elkaar uit. Ook koppelen we de inzichten aan vitaliteit op de werkvloer. Er is ruimte voor creativiteit en ontspanningsoefeningen. Na afloop gaan de deelnemers naar huis met een werkboek vol tips en inzichten over zichzelf zodat zij van hun eigen leven een Blue Zone kunnen maken.