Meer kennis is nodig

Heeft jullie organisatie veel vrouwen in dienst boven de 45 jaar? Gun ze de inspirerende workshop Een plan voor de overgang. Het bespreekbaar maken van de overgang en het delen van kennis over deze soms turbulente tijd, geeft vrouwen meer regie over hun leven.

Een beetje taboe?

Ook in deze tijd lijkt de Overgang nog steeds een beetje taboe. Vooral in werksituaties is de overgang niet makkelijk bespreekbaar. Veel mensen beginnen te lachen en het gaat bijna altijd over de bekende opvliegers. Ongeveer 8 op de 10 vrouwen krijgt last van overgangsklachten.

De overgang en stressklachten

Wist je dat veel onbekende klachten bij vrouwen in de overgangsleeftijd te maken hebben met de overgang? Typische mentale pre-overgangsklachten zijn vergeetachtigheid, gebrek aan concentratie, onverklaarbare vermoeidheid. Stress heeft een grote invloed op de vrouwelijke hormoonhuishouding en een schommelende hormoonhuishouding veroorzaakt meer stress. Niet voor niks zijn vrouwen in de overgangsleeftijd gevoeliger voor een burn-out.

Eigen regie

Tijdens de workshop staat eigen regie centraal. Vrouwen bepalen zelf hoe zij door de overgang gaan.  Dit lukt het beste als zij goed begrijpen wat de overgang betekent voor hun lijf, hun hoofd en hun emoties.

In de workshop:

  • Leren deelneemsters meer over het proces van de overgang.
  • Ontvangen deelneemsters tips om hun hormonen in balans te houden.
  • Worden de positieve aspecten van de overgang belicht. De overgang is een natuurlijk proces, een bron van kracht, dat een proces van positieve veranderingen met zich kan brengen.
  • Ook wordt de overgang onder werktijd besproken. Hoe kun je er zijn voor collega’s en hoe maak je lastige zaken bespreekbaar.

Tijdens deze interactieve workshop maken deelneemsters een persoonlijk plan voor de overgang.