Verdiepingsdagen Natuurverbinding maart-augustus 2024

Verdiep jouw persoonlijke relatie met de natuurlijke wereld met de beoefening van Shinrin-yoku, Deep Ecology & Sjamanisme van de Lage Landen. Ervaar dit samen met een groep gelijkgestemden.

In zeven dagen verblijven we op diverse plekken op en rondom de Utrechtse Heuvelrug. We nodigen je uit samen met ons op een bewuste ontdekkingsreis te gaan en te voelen, te ervaren, te leren en te groeien hoe een diepere betekenisvolle connectie met de natuur niet alleen ons eigen leven verrijkt, maar ook bijdraagt aan het welzijn van onze planeet en toekomstige generaties.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Dus wees er snel bij!

Meld je aan via: natuurverdieping@gmail.com

Let op: meld je aan voor 1 februari 2024 en je ontvangt vroegboekkorting!

We bieden je graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek waar je al je vragen kunt stellen.

Voor wie

De verdiepingsdagen zijn geschikt voor natuurliefhebbers, die inspiratie zoeken en hun relatie met de natuur willen verdiepen. Daarnaast is het traject ook geschikt voor professionals die de helende eigenschappen van de natuur (willen) integreren in hun werk.

Praktische informatie

De zeven magische verdiepingsdagen vinden plaats:

 • Vrijdag 22 maart in Maartensdijk
 • Vrijdag 12 april in Austerlitz
 • Vrijdag 10 mei in Doorn
 • Donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni in Hollandsche Rading
 • Vrijdag 30 augustus in Hilversum

De dagen zijn van 10 tot 17 uur.

Donderdag 20 t/m 22 juni overnachten we 2 nachten op een natuurcamping.

Prijs verdiepingsdagen

De zeven verdiepingsdagen natuurverbinding kosten 1100 euro*.

Vroegboekkorting: indien je aanmeldt en betaalt voor 1 februari, dan is de prijs 997 euro*.

*Voor particulieren is de prijs inclusief 21% btw en voor professionals is het bedrag exclusief 21% btw.

Bij de prijs zijn inbegrepen: thee, lekkers, vegetarische lunches (met uitzondering van de laatste dag), jouw campingplek en de diners tijdens de nature immersion 20-22 juni.

Je brengt zelf mee: ontbijt tijdens de kampeerdagen, kampeerspullen (tent, slaapzak e.d.) en op de laatste dag een bijdrage aan de potluck picknick in de natuur.

Meld je aan voor 1 februari en ontvang vroegboekkorting!

Meld je aan via: natuurverdieping@gmail.com

We bieden je graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Dus meld je tijdig aan!

Meld je aan voor 31 januari en maak gebruik van de vroegboek korting!

 

Wat gaan we doen?

Verwondering, verdieping en verbinding staan centraal bij deze intensive. De verdiepingsdagen zijn afwisselend, inspirerend en heel praktisch.

Door middel van uitnodigingen nemen we je mee op ontdekkingsreis met al je zintuigen. We verbinden ons met het landschap, staan we stil bij de seizoenen en we vieren de natuur met rituelen.

We gaan samen wandelen, houden een kampvuursessie, ervaren een mini solo nature quest en we gaan dauwtrappen. En thuis kun je verder verdiepen met eigen onderzoek en verbinding met de natuur op de plek waar jij woont.

Wat brengen de Verdiepingsdagen?

 • Een diepere en meer wederkerige relatie met de natuur.
 • Een verrijking van je dagelijkse en professionele leven door het integreren van de wijsheid, gevoelens en handelingen die voortkomen uit jouw natuurervaringen.
 • Leven met het ritme van de seizoenen.
 • Verkenning van spirituele aspecten van natuurbeleving.
 • Inspiratie, verwondering en zingeving door nieuwe natuurervaringen.
 • Ontmoeting en verbinding binnen de groep en daarmee vergroting van jouw natuur netwerk.
 • De kunst van shinrin-yoku, deep ecology en natuurspiritualiteit met de voeten op de grond.

Begeleiding verdiepingsdagen

De verdiepingsdagen worden begeleid door Mirjam de Boer & Stefanie Boomsma. Tijdens de nature immersion is er extra begeleiding door een gastgids.

Mirjam de Boer (52) is een sprankelende inspirator, shinrin-yoku gids, wandelcoach, stresscounselor en gedragsdeskundige met een diepe liefde voor de natuur. Zij leeft met het ritme van de natuur en ze begeleidt regelmatig groepen met persoonlijke ontwikkeling, natuurbeleving en rituelen rondom de seizoenen. Mirjam inspireert mensen om op hun eigen manier de bezieling en wijsheid te ervaren die overal aanwezig is in de natuur.

Stefanie Boomsma (38) is een aardse verbinder, shinrin-yoku gids, trainer Deep Ecology, facilitator Spirit of the Wild en programmamanager Nationale Parken bij IVN Natuureducatie. Zij koestert een liefde voor de natuur en ze herinnert ons op een enthousiaste en avontuurlijke wijze aan de verbinding tussen mens en natuur.  Samen laat ze je de ruimte ontdekken om deze band te versterken. Het is voor haar de weg naar een mooiere toekomst, waar we weer in harmonie zijn met alles wat leeft. Haar natuurlijke eigenschap om te verbinden zet ze met liefde in om samen die verwondering in de natuur te ervaren.

Loesje schreef: Wij kunnen niet zonder de natuur. Kan de natuur wel zonder ons? Ik wil mensen mee nemen in het verdiepen van hun wederkerige relatie met de natuur. Iedereen voelt wel dat een tijdje in de natuur verblijven veel ontspanning en nieuwe levensenergie brengt. Maar wat brengen wij mensen de natuur? En wat kunnen wij doen voor de natuur? Hoe kunnen we een wederkerige relatie aangaan met een boom? En hoe kunnen we als mens in deze drukke Westerse maatschappij weer dichterbij (onze eigen) natuur komen? Laten we het samen gaan ontdekken op deze fantastische en magische reis. – Mirjam

Meld je aan voor 1 februari en ontvang vroegboekkorting!

Meld je aan via: natuurverdieping@gmail.com

We bieden je graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Dus meld je tijdig aan!

Meld je aan voor 31 januari en maak gebruik van de vroegboek korting!