Ga je mee verwonderen in de natuur?

Bosbaden, ook bekend als Shinrin-yoku uit Japan, is een ontspannen en inspirerende activiteit waarbij je met aandacht mooie plekken in de natuur ontdekt met al je zintuigen onder begeleiding van Bosbad Gids Mirjam de Boer. Bosbaden met The Art of Forest Bathing is altijd inclusief een theeceremonie.

Nieuw: Volle Maan Midzomer Natuur Retraite op 20-22 juni 2024

Wil jij jouw persoonlijke relatie met de natuur verdiepen? Ga met ons mee! Klik op de flyer voor meer informatie & tickets:

Data bosbaden – Shinrin-yoku op het mooie landgoed Amelisweerd in Bunnik bij Utrecht in 2024

Data Bosbaden – Shinrin-yoku in het Nationaal Bomenmuseum in Doorn in 2024

Aanmelden & meer info, stuur een e-mail aan: mirjam@denkaanmeer.nl

 • Een Bosbad duurt twee of drie uur en er is altijd een thee ceremonie met thee en iets lekkers.
 • Ieder Bosbad is anders. De route varieert. De groep wisselt. De uitnodigingen zijn afgestemd op de deelnemers en het seizoen.
 • Kosten Amelisweerd: een Bosbad van 2 uur kost 25 euro p.p. | een Bosbad van 3 uur kost: 35 euro p.p.
 • Bij een een Shinrin-yoku sessie in het Bomenmuseum, betaal je 37,50 voor een Bosbad van 3 uur. Daarnaast betaal je de entreeprijs van het Bomenmuseum a 7,50 euro p.p. Met uitzondering van abonnementhouders.
 • In het Bomenmuseum begeleidt Mirjam de Boer de bosbaden samen met collega Bosbadgids Stefanie Boomsma van Thuis in het Bos.
 • Je kunt een Bosbad cadeau doen aan iemand. Vraag naar de digitale Shinrin-yoku | Bosbad cadeau voucher! Per e-mail: mirjam@denkaanmeer.nl
 • Je kunt met een eigen groep (familie, vrienden, sportclub, team etc.) een privé sessie aanvragen op een locatie naar keuze.
 • Heb je een voucher van BONGO? Mail me en reserveer jouw bosbad naar keuze + bosbad goodiebag!

Aanmelden & meer info, stuur een e-mail aan: mirjam@denkaanmeer.nl

Shinrin-yoku zorgt voor:

 • Een versterkte zintuigelijke waarneming en daarmee kom je op een natuurlijke manier uit je hoofd en meer in je lijf. De beoefening van Bosbaden zorgt dat je vertraagt en meer in het hier en nu bent.
 • Meer vitaliteit. Je voelt je na afloop ontspannen met hernieuwde energie.
 • Stresshormonen dalen en daarmee ook je bloeddruk, je hartslag, je onrust. Dit effect is heilzaam en houdt dagen na afloop aan.
 • Shinrin-yoku geeft je daarnaast diepe en betekenisvolle verbondenheid met de natuur.

Deelnemers deelden de volgende woorden over hun ervaring met bosbaden:

Dankbaarheid, Ontspanning, Inspiratie, Vertraging, Verwondering, Rust, Speelsheid, Magie, Verbinding.

Laat je verrassen en ervaar het zelf. Dompel je onder in de natuurlijke wereld!

Mirjam de Boer is gediplomeerd en geaccrediteerd Bosbad gids bij The Art of Forest Bathing.

Wil je je aanmelden, meer info of regelmatig een mail met Bosbaden inspiratie ontvangen? Stuur een mail aan: mirjam@denkaanmeer.nl 

And into the forest I go, to lose my mind and to find my soul. – John Muir

Volg me op Instagram: @forestbathingart en op www.facebook.com/forestbathingart

           

Dit schrijven deelnemers over hun ervaring met bosbaden, begeleid door Mirjam de Boer:

Zeer ontspannend en rustgevend. Het stilstaan geeft een totaal andere kijk op de natuur dan wanneer je er doorheen wandelt. Mirjam begeleidt heel fijn en er is ruimte voor reflectie.

Er is zo veel te zien en te ontdekken, zowel in de natuur als in mijzelf. Dit alles kwam prachtig samen in de rituele thee ceremonie.
Ik ging gegrond en geïnspireerd weer naar huis.

Hele mooie ervaring. Wakker worden midden in de natuur. Je laten onderdompelen tussen de bomen, bloemen, planten, insecten…zingende vogels. Tot mooie inzichten gekomen…met fijne en vriendelijke begeleiding.

Bosbaden is heerlijk, het laat je zoveel meer zien dan een ‘gewone’ wandeling.

Mirjam is een voorbeeld van leven in de nieuwe tijd waar we naar toe groeien: meer verbonden met de natuur en met elkaar.

Fijne ervaring om zo intens te genieten van het bos. Heel bewust voelen, ruiken, proeven, bewust zijn van het groen, de beweging van alles en ondertussen diep in jezelf zakken en de connectie te voelen met de natuur. Mirjam kan dat goed en is heel sensitief hoe dat goed te begeleiden met ruimte voor iedereen en zonder zweverig te zijn.